Saturday, 26 November 2011

Diari diriku yg comel minggu ini

assalamualaikum...

yaa,ak tahu dalm otak korg ckp ape ble bca title entry ni.Gedik bukan?mmg sengaja ak taruk mcm tu.Halusinasi ak dithap kritikal skrg mgharpkan pujian2 manja dr kawan2..oh,tiada siapa yg peduli.Ini cara ak menstabilkan emosi yg lara dgn memmuji diri sendri...kreatif !

*ahh,merepek malam2.Peduli ape?ini blog ak! (=,=)'

Bila cakap pasl diari mksud dy bnyk yg ak nk taruk kali ni.dun worry.i'ill make it short.Korg pon dah bosan dgn blog ak kan...=,='!ohh,sblom tu,saja nk gtaw.Tdi someone told me bout blog ak.Bagus n impressive katanya..(ak olah sket ayat..haha)Erk,maka xsemena2 ak terpinga2 seketika.Dari maksud komen dy ak dpt tgkp yg dy ada high expectation kat blog ak..sorry to say,ak ni just insan biasa yg merepek2 dalam blog.Kalau ade pendapt2 ak tu hny a small pieces of me.Please,anggap je lah blog coretan hidup ak yg xbest.Not more than that sebb ak akan lebh bnyk merepek dalam ni..hoho ~

*sori kepada yg terasa...=(

ni j ak jumpe kat google image...=,="


Okeh,masuk blk bab diari comel ak...hikhik (gelak gedik tapi cool)...

1)Kuliah tersembul2 di kala ak msh blurr...=,="
sprti sedia mklum,ak baru blk bercuti 2 minggu.So,ak expect this week kuliah agak ringan...pergh,meleset sama sekali dgn kadar 0.001% msh rasional expection ak.Jangan harap lah kan kalau dah msuk med school ni.Bukan ak sorg yg blurr,membe2 ak pon sama.Ni bukti dr sedara Arif (klik sini).Lagi-lagi kuliah neurophysiology n microbiology...pergh,tension mcm syok2 layan mee sedap sesuap pastu kne paw membe sampai habis...=,="!So,ak harp ak dpt cope mendelah ni better next week..Insyallah~


2)Hormat-menghormati
Cis,isi diari yg agak pelik no 2 ni...ah,ak nk masuk gak.Ntah ler,dis week tetiba je bnyk sgt lesson ak dpt dr sekeliling tntg pntgnya hormat-menghormati ni sehingga mendorong ak membuat status dalam fesbuk..haha...tgk nie .Ok fine,liker xbnyk...=,='!Bermula dgn kejadian seram yg berlaku depan mata ak pabila seorang Doctor menengking pembantu makmal (sumpah cuak doe tgk dy marah...).Ya,mmg doc tu ada hak nak marah sebb brader makmal tu xdptkan setelkan masalah.Tapi bnde ni bolh bawak bincg sebenarnya.Agak tidak sesuai seorg dewasa dimarah di tempat awam depan student...konfem malu giler ah!Ak tgk brader tu cuba kawal berasap dy n try cakp slow2 tp sebb dy terkurg ajar sket,doc tu melenting la...kaw2 kene balun...Masing2 ade sebab n alasan sebenarnya...kalau disantuni pasti hasilnya lebih baik kan...=)

sesungguhnya keadaan hari itu lg teruk dari pic nie...


Pastu,kat fesbuk plak.Ade la sorg mamat(student medik tp bukn uitm) ni post mcm sruh hormat Doctor n treat them as human.Hello?!ble masa plak doc is treated as animal?patient bnyk la kn marah n dilayan mcm nak xnak je(pengalaman sdiri).Ak cukup pntg klo mintak hormat/balasn seleps ape dy korbankan.Mmg patut doc dpt kehormatan tu,tp bnde ni akan dtg sndri kalau kita pandai hormat org lain esp org bawah kita.So,tgk diri dulu sblom sibuk perihal org lain...yg pentg keje kita ikhlas n ganjaran dr Allah jua yg kita cari...

3)Ceramah kesatria
pergh,yg nie mmg mintak penumbuk rakus ak.Antra sebb ak anti ceramah ni ialah...
    a)bagitaw lambat...khamis bgtaw,sabtu pagi ceramah..ak dah plan nk gi lowyat beli nset time tu..cis!
    b)buat tyme weekend n bukan waktu ko-ku.Kesat dah ade peruntukan hari khamis.Amik je la tyme    tu..xyah kacau weekend ak..grrr!
    c)Tajuk ceramah yg ak banned sejak azali iaitu Ketuaan Melayu.Pergh,tyme MDS xde,ingt dah trlepas azab kat uitm ni..rupanya2 slot dalm kesatria...ape2 bntuk perkauman n provokasi kpd bgsa n agama lain mmg ak %&*^%&*!! (censored).xpe2..kita tunggu esok..klo ak xpuas hati,mmg  akan ada entry khas psl mende ni...tunggu~
    d)Ade LDK pulak pulak lepas tu.Klo same fakulti ak xkesah.Tp gabung fakulti lain ni yg mls ni..nanti akan ada expectation melampau terhadp student medik lagi...dah la ak hensem...aishh...aku lg suke klo dikenali sama mcm org sekeliling ak...=)
    e)4 jam...yg ni mmg akn meyebabkn punggung ak berasap esok dalm dewan..so,tido tyme ceramah antra stategi awal ak..hoho~

3)Reunion n Lowyat Plaza
yeah,ni mmg aku nanti2kan...walaupon ni berbentuk future tense,ak excited nk tulis gak...haha...ahad ni ak dah plan nk gi lowyat jumpe membe yg telah lama terpisah..dgr cerita dy semakin tough n hensem..xsabar ak nk tengok...hoho~..lagi pulak,semenjak JPA dah msuk ni,ramai membe2 ak blk dgn gadget2 terbaru n canggih.Tinggal lah ak sorg yg msih msh dgn samsung torch light 80 hinggit dulu tue...=,="!So,ak plan nk beli sebijik.Bajet murah je..xmampu galaxy2 nie...mengidam je la...So,apek2 lowyat sila siap sedia kerana ak bkl buat korg cair dgn pujuk rayu ak...HAHA!

Antara senarai awal...

yang ni pun berkemungkinan...

4)Signature
yg nie korg tgk je la kat bwh setiap entry...yee,ak dah ade sign...huhu...klo jeles,nk buat jugak pegi link sini.semat bukan?sila puji ak dgn ikhlas...t.q2~


cis,jam dah dekat pukul 3 pagi rupanya..Esok ak ada ceramah kol 8 pagi..Idea pulak mencurah2 tyme nie...xpe lah dulu,lain kali je lah ak sambung blk...(ni bukan alasn xde idea ok?!Awas!)Nampak gaya nye diari comel kali ni agak xkene gaya.HAHA!

p/s:ok lah...doakan ak esok mencerap idea2 bebal ceramah esok unutk dimuatkan dlm entry akan dtg...ngeh3..
otak aku berfikir secara kritikal..

5 comments:

arif_sahimin said...

ada org yg blogwalking kat blog aku pun ada ckp yg blog aku informative..x paham aku..padahal aku tulis psl hidup aku jer..huhu

yg psl dr marah tu, ape cite sbnrnye?? kecoh aku dgr sane sini..

kamilkamaruddin said...

haha..tp at least blog ada standard ..ckp english lg...ak lg la bnyk mrepek.so,ble org ckp ak blog ak ni menyebarkn benda2 baik,ak cko terkesima seketika..haha

ohh,pasl tu..xde pe sgt pon..mgkin emosi terganggu tyme tu..huhu...
ekceli 2-2 de alsn.doc tu pon dy ckp dy mrh sebb bnde tu melibatkn patient dy.so,2-2 betul cuma cara yg lbh sesuai terleps pndg mungkin...=)

mimi mn said...

hai kamil muhaha jumpa pon belog kau. wah nanti kat lab nak tengok gadget baru *keningkening*

kamilkamaruddin said...

haha...pandai ko cari eh...
folow la belog ak ni...huhu~
nset ak xbes...xyah la tengok..=,="

arif_sahimin said...

ada jugak aku ckp bahasa melayu ler..nnti aku pun nak tgk gadget baru.. *kening2 jugak* =p