Friday, 4 November 2011

syukur,alhamdulillah...Ya Allah!

assalamualaikum....

terkelu,terpaku,terkuku terkaku tubuhku....!itu yg dpt ak gambarkn tatkala class prest,IMRAN announce result PT yg lalu telah ditampalkn kat board depn pantry sebaik sje hbs kelas microbiology yg terlajak 10 minit...wah,mimpi apakh yg ak alami...usaha dan doa selma ni bakal diinterprestasikan dalam beberapa detik...harap segala nya berjalan lancar....

"eh,ak nak rilek je lah..ni kan baru first exam kita...ape2 pon kte dpt just hepi je k?"

bait2 kata sahabatku sepnjg perjlnn ke tapak keramat itu msh berlegar2...aku hny menyabut dgn sesuatu yg positif..

"haah,ape yg berlaku pasti ada hikmahnya...",balasku.

setibanya di depan pantry,kesesakn mmg sudh dijgka memndgkn lorong sempit depn pantry itu sgt mustahil untuk menampung 232 pelajr perubatn uitm tahun 1 yg sgt excited...

"wey,bagi laki dulu la,lepas ni ktorg nak pegi solat jumaat...yg perempuan nanti eh?"

kedengaran suara seseorang yg membantutkan ke'excited'an beberapa pelajr perempuan yg memenuhi ruang hadapn...barangkali mereka pon sedar jam telah menunujukkn 12.30..kurg 30 minit sebelum azan zohor berkumandang...

"terbaek,ini lah masanya ak ambil kesempatan",bisik hatiku tersenyum

ketinggian terasa satu nikmat yg agung tika ini..takala rakan2 yg lain berasak2 mencari result masg2,ak hanya perlu menjengketkn kaki untuk mengamati no keramat 2011877***.....yess,dah jumpa pon!

"Alhamdulillah!",itulah perkataan spontan yg keluar dari bibir manisku.sasaran selama ini memg tepat.syukur, xmampu aku gambarkan...terasa ak telah lakukan apa yg perlu ak lakukn...biarpun bukn gred A yg dimiliki,ianya sudah cukup buatku melepas rasa lega setelh berhempas pulas selama ni...terima kasih Ya Allah!

agak terkilan dan bersimpati,ramai jugak yg fail rupanya...jgan risau teman2 seperjuangan,ni lah masa untuk kita mulakan sesuatu yg baru,perjuangan baru saja bermula bukan??keep it up n don't let your emotion bring you down !...=)



result ak ialah :-

Bola itu Bergolek Bersama Beratus2 Billion Bacteria Bordetella Bronchiseptica...=D

p/s:tahniah buat jiran sebelah bilik,AMMAR RAHMAN yg mnjadi wakil tunggal lelaki yg mndapat A...huhu...btw,sume skali stu kuliah 6 orang je dpt A...tahniah korang semua...=D
otak aku berfikir secara kritikal..

5 comments:

siti nabilah~ said...

wahhh...
tahniah weh :)

kamilkamaruddin said...

trimas...
rezeki ak kali ni..btw,xde la hebat sgt..huhu

siti nabilah~ said...

haha..ok la tuh..
insyaAllah..moga2 istiqamah~

Ahmad Taufiq said...

Tahniah hotstuff..haha..keep it up! =)

kamilkamaruddin said...

t.q2...rezeki ak kali ni..lepas ni sume org start at bottom blk..huhu..