Tuesday, 22 November 2011

Tahniah Harimau Muda,cuba lagi Garuda !

assalamualaikum...

**amaran:posting ni actually ak dah buat malam semalam lepas malaysia menang,tinggal nk publish je...tp disebabkan wifi uitm yg macam %$$%%#^!! (censored).ak copy paste dulu dlm word pastu baru baru publish lepas kelas ak hbs baru tdi..so, awas pd sape2 yg cakap ak lembab ! aummm!! ...(=,=)"

wah,penantiaan yg penuh seksa..penuh saspen,penuh debar sambil tercabut liang2 roma dadaku kakiku satu persatu...anda saksinya,malaysia yg bermula dgn agak sangat hambar di minit2 awal apatah lg dihambat pula jaringan indonesia langsung tak patah semngat untuk terus berjuang sehingga terhasil gol penyamaan di minit 35...lega~

*ayat tu payah la nk skema sangt kan..=,="

namun,pesembahan di babak kedua sedikit merisaukan,tiada attack,tpi bnyk diattack pula oleh indonesia yg membariskan pemain2 'import' seperti bonai,okto,patrich,diego n bla3...namun,jentera pertahanan malaysia pimpinan muslim ahmad harus diberi pujian kali ni setelah kerap kali mematahkan cubaan berbahaya indonesia...syabas sang hensem!

*ko degil lagi ape hal?xpyah la nk skema la ngoi....!

pergh,sudah dgn ulasan...fokus dgn isu.Seriusly,match bola sea games kali ni penuh drama.Giler ah,fesbok penuh dgn perang siber antra indon n malaysia...ak mmg anti giler racist n assobiyah melampau nie..lu bole pigi mamposs taubat!sana mengata sini meroyan tak tentu hala,sini  mengutuk sana tersentap bagai si gila..2-2 tak menunjukkan kematangan apatah lg profesionalism,baik Malaysia mahupon Indon.Walaupun masih ada usaha2 menjernihkan keadaan oleh warga2 yg prihatin,namun suara kecil mereka tenggelam dek jutaan suara lain yg berpaksi provokasi...tiada penyelesaiannya...*tangan di dada,mata ke atas~

Ah,lupakan seketika perdamaian…nampak agak mustahil kalau dijenterakan dr org biasa melalui fesbok,tiada sape yg peduli!Hanya pendekatan kreatif dr pemerintah (eg:najib razak) boleh memangkin gerakan2 susulan pendamaian ini hingga ke akar umbi...So,otak kreatif aku membisik untuk 'melayan' saja kebebalan kedua2 kaum yg dikatakan serumpun gitu...(erm,serumpun?ok...=,=").Sambil mereka bergaduh,at least dapat jugak ak jadikan hiburan time mood study xsampai2 lagi nih..komen2 yg lucu,kekampungan,dan childish memenuhi ruang noti fesbuk haku….wakaka!sumpah lawak doe !(ayat budak lepak pavi...=,=") klik sini lar~.


biar ai garu dada yu..ewww~


Banyak isu dimainkan.Indonesia bnyk yg xpuas hati dgn Malaysia.Terutamanya ble dyorg claim malaysia bnyk cilok culture dyorg...hello?!

So,final bola ni dyorg jdikan platform untuk show kemarahan dyorg.ak pon xpaham pe motif isu kebudyaan diheret sampai ke padg bola.Itulah mentaliti kelas ketiga mungkin.Maling,Melon,juncock,%^*&*..(jadah ape mencarut ak xpaham ngoi...=,=") sudah menjadi familiar di fesbuk..cis!xpasal2 dpt dosa...errr...istigfar~

*waduh2,bikin gue pusing bangat deh!

Ape2 pon,Malaysia dah menang,Sedikit sebnyak terdiam seketika keegoaan indon.Namun, jgn pula kita mengambil peluang ini m'hentam mereka seolah2 membalas dendam.Kalau masih berlaku,maka tiada beza lah kita dgn golongan2 mentaliti kelas ketiga.Anggap saja ape ak tulis kat ats tdi ak tuju khas buat korg pulak...pppfff!!!

Tahniah wira2 Malaysia...auumm!

P/s:Akal yg waras ditafsirkan oleh tingkah laku yg sopan.fikir-fikir kan lah...




otak aku berfikir secara kritikal..

2 comments:

FaTinSoLeHa said...

muslim handsome gilowww....

kamilkamaruddin said...

haha..rilek fatin..ak hensem lg..B-)