Wednesday, 21 December 2011

berkali kali draft,akhirnya terpost jua.

Assalam...

Indah sungguh minggu nie.Banyak perkara yg secara amnya agak leceh n annoying sudah sampai ke penghujungnya jua.Bagus,terasa penantian yg selama ini terbawa2 ke alam mimpi seolah2 sudah mnjadi mimpi yg aku pula terasa ianya mimpi yg hnya mimpi.Syukur Alhamdulillah,segalanya ak lalui dengan sebaik mungkin.

*ak pon xpaham ayat aku..layan~...=,='

Saat ini ak sudah pun berada di rumah keseorangan menanti ahli keluarga pulang dr terengganu.Oh ya,dyorang pergi menghadiri walimah pihak perempuan kahwin abang di Jerteh.Agak sedih ditinggalkan.Terasa mahu membawa hati yg rajuk lara ni ke laut untuk berbicara dengannya.Mungkin singki di bilik air sebagai ganti buat sementara waktu.Bukan kerana ditinggalkan sebenarnya,tapi sengaja meninggalkan diri lebih tepat bunyinya.Peh,bila baca blk agak berbelit buat korg yg masih bertatih membaca ABC.Ok baiklah,secara mudahnya ak xpegi sebb ak de exam dekat UiTM pagi semalam.Kitorg panggil dy Progress Test/PT.Semalm adalah PT kedua ak di UiTM tp masih dlm module yg sama iaitu General Module.General,nampak mcm basic kan?Tp awas,ak hny nmpak ke'basic'an nya dalam PHPM.Mustahil sekali dalm microb n pathology yg sgt killer itu.Ditambah pulak tempoh kuliah GM ni yg sumpah panjang gila2,cukup buat korg rasa mcm heaven bila dah sampai ke penghujungnya.Yeay,ak graduan GM~

*Eh,dah sampai pulak dyorg nie.ak baru tgh pasang mood syahdu...ok,line skrg xclear.sambung ble2 nti.

>>updated 3 days later...

Cis,agak lama jugak perlu ak tunggu masa yg sesuai nk m'update.Keadaan ak yg agak busy menolong mak buat persiapan kahwin abang n line xclear dek limpahan kaum kerabat di rumah mnjadi penyebab.Ohh,lupa.Ak mmg rahsiakan blog ni dr family ak.Sori,tp ak mls dyorg kagum dgn sikap ak yg sgt macho dan hebat di dunia blogger.hahaha...(=,=)'!Sekrg ni kaum hawa sedg sibuk mengemas dapur,kaum adam pulak kusyuk tertenggek depan astro tengok Aston lawan liverpool.Dapat jugak ak curik bilik abg cik untuk berbelog kejap setelah bilik ak dicurik oleh mak Yang yg mana bilik tetamu singgahan beliau tatkala di rumah ak sprt kebiasaan sudah dicurik abang yg mnjadikan bilik tersebut sebagai bilik kahwin.Ah,seng cerita ak la yg mnjadi mangsa keadaan.Peh,enak jugak tido terlentang di ruang tamu sambil terdedah segala apa bagai sedg ak nyenyak diulit mimpi.

*peluang di mata.Sila tatap tanpa nafsu.

Sebenarnya mood sekrg ak nk cte suasana kahwin abg ak tdi.Tp teringat pulak peristiwa2 penting last week of GM.Syahdu n tiits air mata.So,cte pasl kahwin abg ak simpan dulu nex entry sementara gambar pon ak xmasukkn lagi dal lam PC lagi.Nanti b'jela2 pulak entry yg nih.Sagat bosan n klise bg belog yg bertajuk 'aku dan stetoskop'.Ok,macam biasa style ak,ak akn tulis ikut point ye anak2...(bukankah ini ayat mak cik madihah???..=,=')

1)Paling best mestilah ble GM dah abes!Peh,mmg panjg gle mengurai2 module ni.Disebabkn GM ini sgt lah pnjg,so dy terbahagi pd 2.GM 1 n GM 2,Secara xlangsung,PT pon kne buat 2 kali.Basically,dalam GM ktorg hny blaja bnde2 umum n belum msuk systems lagi.Macam pengenalan yg cover sume system.Ntah,ak pon xtaw.Maen taram je.layann~
Mcm biasa ble hbs satu module msti de PT kan?PT2 hari tu ak mmg expect bnyk sebb ak mmg prepare mcm nk amik upsr je.Sekadr lulus je la.Masa tgh buat pon rse mcm lg sush dr PT1.Dah la xsempat siap,meja goyang2,jam dyorg xprovide kan.awek depan ganggu konsentrasi  ak pulak n mcm2 lg faktor yg rasional.Tapi yg anehnye,ble time audit kat LHD,lain mcm pulak yg jdi.Bajet ak nk blah mls cek jawpn.Tapi ak tetibe terlayan pulak selps terasa bnyk markah ak leyh kutip kali nie.Hoho...masih ada harpn rupanya....Thanks God!

sebahagian lecture note sepanjg GM

dr sudut yg bereza bg efek m'hasilkan yg lbh menarik


>>updated 2 days later after last updated 5 days ago

*peh,mmg busy giler ak skrg.draft sesaje.ade je maslh...

2)Ok,sambung blk.Yang kedua best mestilah ble Kesatria dah hbs.wohoho..Mmg terasa nikmat bak menahan kentut beberapa minit didalm kelas PBL dan dpt melepaskannya jua tnpa sebrg bunyi mahupun bau.Bile dah hbs kesat ni xterasa pulak yg ak dah lalui 28 jam kredit.Mcam nk lg jer~(hahaha...mintak penumbuk.Dah hbs bolh la ckp kan?)bile kesat dah hbs ni bnyk la bnde yg difrozenkn selama ni bolh buat balik.Simpan rambut,simpan janggut,jog petang2 (bajet..),melawat gym (bajet jugak..) n mcm2 lg yg selama ni nk buat xbolh sebb kesat ni.Lepas ni plan ak main nk tenis gnti kesat.Taufiq,Arif,Paan,jom main??hehe...Oh,lupa.Ekceli,kesat de wat jamuan perpisahan la konon sabtu lepas.Dgr mcm biasa2 je.Cuma yg gempak sajak 'kurg ajar' dr Arif...rugi2.Tp apa bolh buat,ak de kat rumah sebb abg ak kawen.Cis,kalau dyorg rakam kn bagus.Sila menyesal bg sesiapa yg langsung xteringat nk rakam untuk ak.

selamat tinggal kesatria.nasibmu ialah kain buruk selps ni

3)Yg ketiga ni ak sje masukkn dlm belog .Nak penuhi kouta katanya.Jumaat lepas,first time ak ponteng kelas Titas.Mmg rasa berslah tp apa bolh buat,ak terpaksa.Klo tak,sampai ipoh pagi la.Jenuh abg ak nk ambik pulak.In fact,hary tu dyorg otw blk dr jerteh.Mesti penat.So,atas akal yg rasional n pertimbangan pandangan hati,ak ambik inisiatif blk sendri.melayang dekat RM50 termasuk teksi 20 hinggit.Tapi,hari tu mmg ak beruntung,naik rapid dr seksyen 2 free,drebar tu tgk ak sgt suci mungkin jumaat hari tu.sampai2 je stesen bas pukul 3.40,dpt pulak plusliner terus ke ipoh pukul 3.45...pehh!secara tetiba ak terpikir2 kebaikan ak sepnjg hari tersebut.Owh,banyak sekali....keji kan sikap itu?Di dlam bas yg lengang,ak ambik tempat belkg.Bajet bolh buat kepala.Tapi,ak tahu itu hny sikap si bodoh yg mahu publisiti dr kerusi2 n langsir2.Ah,pedulikan.ak tetap nk pegi belkg.Di dalam bas,ak hanya mendengar lagu2 yg bosan setleah ratusan kali diulang2.Oh carol,Flying without wing,lagu korea mende ntah,n banyak lg.Tetiba tgh feeling sengsorg kat blkg,ak rasa mcm ade stu lembaga muncul dr sebelh kiri.Owh,kaki biawak betina yg sungguh xsopan terlunjur bagai si gangster.Nasib si keling,nilai2 islam yg kurg mungkin penyebab dy tak concern bnde2 cmnie.Nampak remeh,tp bg ak adab sopan di tempat awam n lebih2 lg dy seorg perempuan harus dijaga...Dipendekkan cerita,ak selamat sampai depan rumah pukul 7.15 malam.Syukur alhamdulillah...

Biawak betina sedg beraksi berahi

ok,sekian saja buat kali ni.Minggu ni ak gak excited dgn module yg baru iaitu MSK.Walaupon lecture pd hari pertama xmenunjukkn petanda bagus (sumpah ak blurr kelas anatomy tdi..=,='),ak mesti optimis dlm perkara ni.Ya,ak boleh!Muskuloskelatal module dalam genggaman !


p/s:doakan kejayaan kita bersama~

otak aku berfikir secara kritikal..

4 comments:

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

Wah kau ada kat ganu.Mehh la datang UMT melawat aku.Hahahaha. Punye lah dah lama draft =.=''

arif_sahimin said...

oit! agak kurang ajar ye..adab tuan baik dijaga.. *iklan kit kat m.nasir* :p

jom main tenis!! :D

kamilkamaruddin said...

iylia:haha..UMT jauh kot..k.t'ganu? kan.klo ak pergi hari tu pon mne sempat...huhu
arif:ngeh3..ak pon xtaw sajak ko tu mcm mne ekceli.lepas ni perform depn ak cept.haha

arif_sahimin said...

haha..sorry ye,x de siaran ulangan macam astro.. XD