Sunday, 25 December 2011

berfoya-foya di seksyen 7 .

assalamualaikum tuan2...


" Hek eleh der,kabut pehal lu?Lepak seksyen 7 je pon,nk kepoh segala...! "

Pfffftt...sila berambus penuh hormat dr ak persilakan.Ahh,pedulikan.Aku mmg excited nk menekan2 malam ni.Agak bnyk juga cerita2 beraneka emosi sepanjang hari .Di kala umat kenanga yg rata2 sudah blk ke kampung halaman (jiran ak selang 4 bilik kosong.pastu bru bilik topek hot setuf yg blk esok ),ak yg kesunyian mencari2 ruang masa untuk menulis tinta2 halus berdebu berlagu syahdu lirik hatiku.Ya,hidupku penuh pelangi bak taman firdausi.(ah sudah...=,=").

Melihat pada tajuk,bukankah seakan-akan pernah dilihat sblum ni ?.Ya,mungkin ni debut atau kesinambungan dr entry ak yg pertama sebagai blogger muda yg hensem selepas entry pengenalan.Sila rujuk berfoya-foya di seksyen 2 .Cuma yg beza kali ni lokasi n peserta yg berdaftr sudh ada penambahan.Oh,sgt misteri kan ?

*pulak dahh,makhluk mana bertepuk2 mlm2 buta ni ?!..=,="! *

Sebelum ak masuk peristiwa di seksyen 7,sengaja ak menambah debar tuan2 sekalian.Saspen.Aku nak bwk cerita selingan sebelum tu.Tadi petg,tiba giliran grup ak present TITAS,kami grup terakhir yg present di hari terakhir kuliah.Masing2 taram ape yg ade kpale otak,tiada persiapan sistematik n terancang walau masa yg diberi hampir 2 bulan++.'Layan je lah labu' seolah2 sudh mnjadi teras tatkala present termasuklah ak seiring status kami sebagai penuntut MSK module tika ini.Sibuk dan tiada masa itu satu kemestian.Maka terkeluarlah segala ayat2 spontan  dan menyerlahkan kredibiliti masing2.Namun,yg paling menarik perhatian adalah 2 sahabat ak iaitu Fudhail dan Ikhwan.Sehingga ada yg membayangkan mereka adalh calon MPP seterusnya (mereka merujuk kpd sedara noriman,ridhau,etc).Sangat matang dalam memberikn hujah dan mengupas isu walau disampaiknn dlm suasana santai.Ini yg kita mahukan.Ideologi n pandangan yg bernas dr golongan muda n mahasiswa..Salute u,sahabat!

*alahai,makhluk2 ni dah mengaum n ber'fewwit' pulak...*


sedare Ikhwan n Fudhail.maaf gambar agak kabur.

namun begitu,ada yg syahid di medan perjuangan

Last updated at 12.42 AM.To be continued....
*ak nk layan movie dol...sori~

Sekembalinya ak dari program pagi tdi bersama Taufiq dan Mahdi,terasa otot2 yg mnjadi sahabat sejati sem ini memerlukan belaian manja dari ku.Oh,sgt letih 'bertugas' di pagi hari setlah malamnya ak terlelap pd jam 3.30 .Namun,belaian yg diberikan terlebih dr sepatutnya sehingga timbul bibit2 penyesalan sejurus tersedar dr lamunan pd jam 5.45 ptg.Ya,ak msh xmenjejak nota2 lagi sepnjg cuti hujung minggu ni.Sadis sungguh kisah ak.

*sebelum ak buka blog,ak terlebih dulu singgah blog Ammar.Sekalung 'penghargaan' ats promosi itu.*

Owh,lupa.Berbalik pd cerita semlm.Plan nk keluar makan sebenarnya sudah lama bersama Hamizul.Ia seolah2 mnjadi impian bg pelajar2 yg xpunyai motor untuk ke sana ke mari.Kebetulan semasa plan meeting harian tntg prkara tersebut,aku sedar Taufiq yg disebelah aku mengekspresikan hajat hati mahu mengikut sebelom ak mempelawanya.Plus,di sgt akhir,Arif yg kesunyian pula kebetulan yg ke bilik taufiq mahu mengikut juga.Maka,bermula kisah perjalanan kami berempat ke seksyen 7 malam semalam...jeng,jeng,jeng...=,=!
.Perjalanan yg sepatutnya mengambil masa kira2 7-8 minit sudh jadi 40 minit gara-gara uncle2 rapid kebanyakan sudh mahu pulang balik seleps maghrib.Agak bosan n tertekan menanti bak seorg gila yg menunggu masa untuk menunjukkn sifat lahiriahnya.Namun,celoteh teman2 pd malam itu mnjadi pengubat.Hamizul dgn manjanya,Taufiq dgn lawaknya,Arif dgn riangnya.

tertekan dengan sistem pengangkutan UiTM

 Setibanya di seksyen 7,sempat jugak ak cucuk duit dulu di Shell sblum ktorg terus ke plan asal .Pizza hut.Ya memang,tahap adrenaline tika itu sgt mengancam dek ke'excited'an untuk merakus pizza setelh kali terakhir bersama teman2 matrik di penang dlu.Di dalam pondok pizza,secara kebetulan terserempak course-mate dgn kawannya.Kata hamizul,mereka di dalam jambu-betik relationship.Sesekali ak meleret mata ke arah  mereka yg xjauh dr meja ak.Ya,ak nmpk symptom2 typikal dalm hubungan tersebut.Symptom yg sama ak jumpa sewaktu di sekolah asrama dulu menjaga mangsa2 jambuan form 1.Ahh,abaikan dyorg.Selagi membawa kpd kebaikan itu adlh lbh baik.Agak lama juga menunggu untuk diminta order.Memg penuh pondok mlm semalm.Ada yg berdating,ada yg berparty,ada yg ber hang out mcm ak jugak.Masa terbuang hny dipenuhi lawak2 antarabangsa dr kawan2.hahahahahahaha.....ini lah rima gelak ak semlam.Betul,mmg xtipu!=,='

ni gamba2 di pondok pizza.

hamizul gebu

Taufiq hot stuff

Arif cool

Hampa setelah 15 minit xdilayan,langkah drumstik drastik diambil untuk blah dr pondok tersebut.Maka secara rasmi plan berminggu2 terkubur begitu saja.Tamatlah impian bermain pondok2 di sana seblum sempat jawatan mama dan papa dilantik.Wah,hati yg punah terasa mahu saja menggigit2 telinga satu per satu pelayan2 pondok pizza.ciss!Operasi seterusnya mncari tmpat mkn lain sebgai ganti.Banyk pencalonan,bnyk jua bantahan.Subway,KFC,Ayam penyet,Nasi kandar Kayu(feveret),n mcm2 lg.Tp yg anehnya,chicking yg xmasuk senarai feveret telah menggondol juara.Bahana promosi 10% mungkin manjadi taruhan utama untuk mempengaruhi keputusan ketua juri,Hamizul Afiq.Ikut je la~


lokasi:chicking seksyn 7
 masa:9.30 malam keatas

Gambaran awal yg dirasakn sgt positif.Kelihatan sebuah keluarga riang gembira menjamah ayam2 kentaki.Gambar adik comel menjamah ayam terpampang besar di dinding.Ditambah pula pelayan yg sgt ramah n manager yg bersungguh2 berusaha melancarkan operasi.Pasti best!,bentak hatiku secara spontan.Malah,ak dpt rasakan lirik yg sama timbul dlm hati kawan2 yg lain.Lega.xsalah pilihn ketua juri.Anda bijak Hamizul!sangat bijak!Kadang2 jiwa aku yg lemah lembut ini kasihan pulk dekt cik pelayan yg bermati2an menyakinkan kami berempat.Pakej berangkai,teknik makan kongsi2 dgn setiap org beli lain2,gambaran suasana mexico nan indah (merujuk kpd burger) n dan bnyk lagi tiba2 sahaja terkeluar dr mulutnya.Tak perlu kak,kami yakin dengan chicking.Kami yakin dengan Hamizul Afiq bekas SEMESTI.


Adik comel watak penting agen peransang 

Chicking:seindah nama

Namun,segala awan2 keriangan yg mula terbentuk di langit kehidupan kami pudar sikit demi sedikit.Satu per satu masalah timbul seperti mana jua satu persatu kredibiliti Hamizul Afiq di mata aku menjunam laju ke dasar.Pelanggan xlebih dr 10 org,tp penyedian makann yg sgt lambat.Kasihan aku melihat Arif yg merungut meronta2 kelaparan.Tak makan dr pg kata beliau.Pengurusan mmg fail!Malah,set makanan ak pon xlengkap.Taufiq pulak,hny mampu membuat mimik muka kesedihan walau cuba disembunyikan oleh lawak2nya yg klise apabila kentang goreng nya xsampai2.Aku tahu,dia insan yg xbanyk merungut orangnya,hny memendam di hati...Sabarlah kawanku!Kejam sgt kami sehingga mndapat layann sekejam ini?Apa dosa kami?

 Kalau bercakap skop makanan,bnyk  yg bolh diperkatakan.Kurang sedap (sopan kan?) satu hal,mahal pulak tu.Walaupon dgn diskaun,harganya tetap mahal berbanding KFC.Aku order set ayam setlh teruja dgn iklan gambar ayamnya yg sprti ayam KFC.Tapi syg,hampa bila yg tiba hny ayam serama goreng kentaki.Mash potato pula yg berhrga 3 ringgit lbh cair secair laluan air di pili2 air bekalan SYABAS.Kawan ak yg lain,semua makn burger,sama seprti ak,teruja dgn gamba iklannya.Malah,ada bergaduh berebut2 untuk pilih yg plg hot dan spicy ala2 mexico.Keterujaan mereka jelas kelihatan sehingga masing2 xmahu buka bungkusan burger tersebut seolah2 ianya sgt berharga.Rayuan ak tak diendah mereka terutama Taufiq.Nak menunjuk kat ak katanya bila ayam ak habis.Namun,sekali lagi hampa jua yg tiba.Sudahlah ayamnya tawar,roti pulak keras dan salad terlalu tua,xcrunchy.Aku tersenyum sinis."Nah rasakan,tdi action sgt kat ak kan..haha..",ayat yg tiba2 muncul dlm hatiku tnpa dipinta.Lega.Tiada seorg pun yg perasn nmpaknya.

nugget dihidang dalam bekas kertas.Budget bukn?

Ayam serama kentaki

mash potato cair.Gagal dihabiskan.

*bukan xbersyukur dan merungut makanan,tapi ni pandangan ak sebagai pelanggan*

Taufiq kelihatan gembira sebelum segala2nya terbongakar tatkala bungkusan dibuka

Hamizul cuba menyembunnyikan keresahan gara2 pesannya yg xlengkap

Arif seperti biasa,cool saja~

kecewa dengan pihak pengurusan chicking

Gambar menerangkan seglanya.tiada perasaan unutk makan.

Makan dalam keadaan marah

Mata yg kuyu,hati yg sayu

Berpegang pd prinsip Islam:Bazir itu amaln syaitan meskipun bnyk komennya 

Control dihadapn kamera
Gagal menyembunyikan kedukaan dan kekeewaan


Sudahlah dengan cerita chicking.Aku agak tertekan untuk mensensasikan cerita ni setelh Arif semlm membuat gambaran awal bahawa ak akan hentam habis-habisan chicking dalm blog.Malah,yg terbaru peminat cilik ak Ammar (x-muhammadi kelanatn),menambahkan lg pressure tersebut dgn tnpa segan silu menconteng di wall ak (rujuk sini ).Aku perlu jujur.Maaf,ak xmampu.Mata pun sudah ngantuk sekrg.

Dalam perjalann balik,abang Hamizul (gelarn selepas keluar chicking) mahu ke KFC.Kempunan crusher katanya tanpa dilafaz secara lisan.

"oii,lambat ni rapid.Naik teksi je lah !",kata ku memberi cadangan

"huh,jom la!"balas abang Hamzul sopntan sambil kakinya menjejak ke arah KFC...

Haha,agak loser di situ.Hasrat disimpan kemas dlm hati namun terkantoi jua.Taxi=KFC?wawawa..loser2.Pehh,terasa kejam pulak,tp ak tetap xnak padam ayt ni.Macm sensasi !Di KFC,melihat saja ayam2 yg membulat besar dan burger2 mengancam nafsu,beratus juta sesalan berputik kemas di benak hati.Takpe,bukn rezeki kali ni.Aku hny beli sundae sementara Taufiq n Abg Hamizul beli crusher.Setel di KFC,maka setel lah perjalann kami.Pulak ke uitm berjalan kaki sebelum naik rapid di bus stop dataran cempaka.

Puas dan gembira dgn Crusher dan Sundae KFC

Walaupon bnyk yg xikut perancangan.Ak tetap enjoy malm semalm.Bukan makann n nafsu kehendak perut yg ak cari,tapi saat2 bersama rakan2 yg akn mnjadi memori terindah suata hari nanti..(ak agak tacing sambil menitiskan air mata).Korang mmg best!

p/s:ak agak pening malm ni.Ayat pon xkemas.Berjam2 ak buat entry ni.s

otak aku berfikir secara kritikal..

6 comments:

be0ma said...

haha..sadis gila cter korang..tula..pegi makan tak ajak aku...
^___^

kamilkamaruddin said...

pergh,ko blk xajak ak bolh pulak?=,='

Q-Bear™ said...

Sbnrnye Restoran Nasi Kandar KAYU milik non-muslim.

kamilkamaruddin said...

pergh,tengs for the info!nasib baik xpenah mkn lg stu...huhu...

arif_sahimin said...

adui,sakit perut aku baca blog ko..sungguh descriptive ayat2 ko..tahniah! XD

Ahmad Taufiq said...

perkataan(chic****) tu :
membakar hati,
menyakitkan telinga,
merosakkan mata,
mem......................fuuuuuuuuu~