Monday, 27 February 2012

GeBU.Ko ade?

Assalamualaikum.

Aduhai,aku gila tersentap sebenarnya dgn GeBU bila ianya mula ditubuhkan.Menatang misteri apakah ini?Sangkaan aku ianya konspirasi yg ada kaitn dgn gebu2 di UiTM semacam Burg atau Ridhau yg comel.Rupanya tidak.Jauh sekali meleset.GeBU adalah singkatan kpd Geng Blogger Perubatan Uitm,cetusan idea Taufiq.Mulanya hanya penyedap cerita di blog beliau barangkali,sokongan yg mantap drpd ramai yg turut tersentap menjadi titik tolak penubuhannya secara rasmi di fesbuk 2 hari lepas.

*ok,ekceli eksaited dilantik admin.ko ade?*

Sang yg bernama comel.

Aku lambat tahu sebenarnya.Sedikit loser.Tapi bila dikenang,aku lambat hny kerana aku sedg drive ke USA waktu GeBU mula menonjol kpd awam.Lantas loser yg sedikit itu menjadi separuh.Maka wajarlah diabaikan saja ke'loser'an yg tiba menyentap tanpa dipinta.Ok,agak meroyan di sini.Matlamat GeBU kurg jelas sebenarnya,tp yg utama bg mengumpul bakat2 blogger dan menjadi medium perbincangan tajuk2 entry yg menyengat kpd blogger muda mcm aku.Disamping trut mempromosikan blog masing2.Kpd Azri,sila taruk link blog anda.Ramai yg menanti.Serius!

Aku agak terkejut bila mana impak GeBU sgt meluas liputannya.Dalam PBL sekalipun,ianya menjadi topik hangat setaraf dgn Rashid dan parent beliau.Motif kau orang kaitkan aku dlm learning issues?Misteri bukan?Bagai menampakkan aplikasi hiperbola,izinkan aku guna perkataan 'fenemona'.Sentap?Abaikan.Aku tiada masa melayan.Fenemona GeBU sgt merangsang.Merangsang itu subjektif.Bila mana ia merangsangkan niat2 ramai pelajar lain utk berblogging hny krn mahu join GeBU,maka haruslah mereka dipanggil golongan terangsang.Sungguh,hari ini saja ada pakatan2 kecil saling ajak mengajak utk berblog sama.Malah,3 org telah dikenal pasti termasuk yg terbaru saudara Naim apply nak masuk GeBU secara rasmi.Bukankah ini namanya fenomena?Secara tak langsung matlamat GeBU yg ketiga dikenal pasti.Menggalakkan aktiviti blogging bg melontarkan ekspresi mulusnya jiwa lara masing2 dgn cara yg sihat.

*Kepada die hard fan,sila dftr sebagai blogger terlbh dahulu.*

Ok,itu dulu buat sketika.Aku sebenarnya sem 2 ni nk study smart.Tapi memandang terkadang ada juga bisikan dayus kata sebaliknya memandangkan result lulus sem1,aku menjadi lemah.Selemah QB termakan momokan aku barangkali (efek simile pula).Takpe,esok baru yg dasyt.Kita tgk macam nk tekel masalah ni.

*Doakan kita semua kawan2...=)

otak aku berfikir secara kritikal..

2 comments:

be0ma said...

hahahha...siot nye timah.... sentap bell~

kamilkamaruddin said...

ko pehal bell?laki ko sebat lg ke meroyan mlm2 ni?