Sunday, 18 March 2012

Lama tak melalut,malam ni aku tunaikan.

Assalamualikum

Rupa-rupanya aku sudah lama tak menyogok dan menyondol kalian semua dgn sentap.Hmm..aku terasa kosong di situ.Barangkali sentap yg aku 'expert'(subjektif) suatu ketika sudah kehabisan idea,tak pun plg kurang sentap sudah bosan dipergunakan aku.Oh,bukan slh aku secara hakiki rupanya.Maka,haruslah kali ini aku diselematkan drpd dicop si loser yg sudah useless.

Minggu ni agak mendatar progressivenya.Tak de yg menarik melainkan 'keruilai' yg mengilai-ilai sebahagian student lelaki sehingga melahirkan bibit eksaited melampau yg wajarnya aku cop 'syok sendiri' kpd golongan sasaran.Spontan je pun aku ucap keruilai dgn nada tersendiri sambil2 baring kat katil.Ammar yg terdengar merasa familiar tp gagal mengenal pasti apakah spesis keruilai tersebut.Lantas,google diselongkar,medical dictionary dirobek.Penuh semangat mencari apakh misteri keruilai.Sekali terbongkar,maka hati luluh dgn ekspresi muka disumbat sotong ditayang kpd aku yg kebingungan.Berantakan apakah kau alami duhai kawan?

Musim semester baru dah mula di peringkat Uni seminggu lalu.Logiklah student pun mula bermain emosi menjejak destini dlm berebut tempat dlm ko-ku yg ada.Yang best ada,tapi tak banyk.Best bg aku adalah yg dtg dgr ceramah,blk xde keje.Mudah.Aku bnyk lg keje lain nk kena setel.Tapi malang,semuanya sudah disapu bersih dan disudahi dgn mop oleh student lain.Maka,nak tak nak,aku dipaksa masuk intellectual discourse sama abg imran,budak fast track hasil idea taufiq dan arif.Nama dah gah tp macam pelik.Hakikat sebenarnya ia 10 kali lebih pelik dr hipothesis asal.Aku memang lemah present idea depan2 dlm english.Selemah sang negrito alam buana dipaksa menelan sisa megi aku yg lupa dibasuh seminggu.Misi yg menjulang,semangat yg gemilang,aku dan rakan tekad keluar dr ID.Maka,secara rasmi kami masuk Pengucapan Awam.Walau tak best,tapi at least cakap melayu.Gagah sikit aku nk balon sape2 tak sekepala dgn aku nanti.Sinar masih ada.InsyAllah.

*sori banyak2 kpd Imran,kami terpaksa inggalkan ko kat DI sorg2....=(*

*CVS tak banyk nk cerita.Masih diperingkat awal.Subjek pun tak sampai thp killer lg bagi aku.Cuma minggu depan dah start dgn benda pelik2.Nanti aku update lain.*

Tadi pagi ada program EMI senior year4 dr kampus selayang.Main aci kejar pastu ada talk sikit dr Dr Adrean.Serius,aku bersyukur sbb Allah pilih aku join program ni.Banyak manfaat.Program dy nampak klise,tp tersirat disebaliknya mmg aku respek n diluar sangkaan aku.Yang plg penting aku jumpa senior,akh yusuffi n akh adam.Sporting tp islamik pulak tu.Banyak yg perlu aku korek ilmu dr dyorang.Baru beberapa jam hbs program,dah hntr sms tazkirah kat aku.Bagus la,ada jugak kawan yg nak ingatkan aku.Memang aku dr dulu dahagakan teguran dr seorang sahabat.Harapnya aku yg lemah ni dpt perbaiki diri hari demi hari.Masa talk dr Adrean,aku ada jugak salin note sikit.Niat aku nk taruk kat sini,share 3-4 point ngan korang.Dapat jugak kongsi ilmu kan.Tapi entah macam mne,kelam kabut barangkali nk balik,tercicir pulak.Takpelah,ada hikmah yg pasti.Harapnya,insan bertuah jumpa note ak tu,boleh baca dan sebar pd membe yg lain pulak.

*antra sme grup aku Mahdi,Rafiq,Lan,Idwan,Taufiq dll*

Mahdi sedg beraksi

Dr Adrean sedg menyampaikan ceramah

Habis program,aktiviti wajib adalah tidur.2 jam lebih jugak aku balon tidur dgn Simba(bantal peluk baru aku).Bangun2 perut lapar aku bermain2 gendang dgn jiran tetangga beliau sprti intestine,liver,bladder,colon n etc.Kejadah ape?Aku tak pernah bg lesen pun.Maka,haruslah aku hukum dgn memaksa dyorang bekerja petg2 ni.Bentuk hukuman adalah setelkan chicken chop RFC jd bahan buangan yg best.Ah,melalut....Point aku nk ckp tdi aku pergi RFC dgn Arif.Not bad la..Sebab dy produk muslim bumiputera,wajib bg aku sokong dan promot kpd yg lain.Moga2 satu drpd cabang Ad-deen ni berkembang untuk maslahah ummah jua.*aku sebenarnya nk try je...=,='*

*thanks pd Arif sbb bawak aku.Esok pegi kopitiam Pak Li pulak.Aku dah kempunan nasik ayam lemon*

Oklah,aku nk sambung biochem tajuk ketone.Tadi sumpah aku mengantuk gila.Terasa nak saja aku luku2 dan hempuk2 belakang Ammar hilangkan ngantuk aku tdi.Takpelah,aku meroyan dalam belog pun jadi la..bye,ak nak bersenggama dgn buku pulak.Esok lebam mata aku taruk fair n lovely Ammar.


otak aku berfikir secara kritikal..

6 comments:

Q-Bear™ said...

lazezz burger siyes sdap. especially lamb.

arif_sahimin said...

nanti perkenalkan aku dgn simba..haha

ptg ni nasi ayam lemon! yum2~~ =D

be0ma said...

fair and lovely aku dah abes dooh..nak beli kan segan plak..tolong..warna biru ya..

kamilkamaruddin said...

QB,ary tu ak tny ko nak tak nak je jawab ...=,='

Arip,sembg petg...xsaba la tu pegi waktu lunch..haha

Ammar,ko nk segan pe beli fair n lovely?ko tak beli pun org dah tau ko mmg guna mendalah tu...puii

Q-Bear™ said...

yg lazezz tu ak mkn mse malam jumaat la...

arif_sahimin said...

hahaha..x kesah la asal dpt makan..kih3 =p